Teknoloji ve İnovasyon Yönetimi

Go2 Patents Tanıtım

 
 

Go2Patents tanıtımı için sunuma bakabilirsiniz. Aşağıdaki soru ve cevaplarla bizleri daha iyi tanıyabilirsiniz. Sunumu otomatik akış modunda izleyebilir veya OK işaretlerini kullanarak ileri ve geri gidebilirsiniz.

Go2 Patent Tanıtım Sunum Sorular
Go2 Patent Tanıtım Sunum

Soru ve Cevaplarla Go2Patents 'i Tanıyalım

 

1) Go2Patents ‘in Anlamı Nedir?

 

CEVAP :


“Go2” ibaresi, yaratıcı yönü zengin olarak ingilizcede “go to” –e doğru gitmek anlamını çağrıştırmaktadır. İngilizce sözlüklerdeki eşanlamlı kelimeleri sebebiyle, ulaşmak, erişmek, varmak, katılmak, bulmak, iştirak etmek, başvurmak, bakmak, danışmak, dönüştürmek, dönüşmek, olmak, olgunlaştırmak gibi anlamları da bulunmaktadır. Bir bütün olarak “Go2 Patents”, ingilizcede, patentlere doğru gitmek anlamının yanı sıra eşanlamlar sebebi ile patentlemek, patentlere adım atmak, patent yazmak, patent başvurusu yapmak, patent sahibi olmak, fikirleri olgunlaştırmak ve tescillemek, fikrini patente dönüştürmek, entelektüel sermayeyi artırmak, patentlere yönelmek, patentleri keşfetmek, patentleri bulmak, patentleri aramak, buluş yapmak, icat etmek, buluşları keşfetmek, inovasyona ulaşmak, teknolojiyi takip etmek, patent okuluna gitmek gibi yaratıcı yönü zengin anlamları da bulunmaktadır. Aynı zamanda “Go2” ibaresindeki 2, ingilizcede “too” çok fazla, aşırı anlamına da gelmektedir. Bir bütün olarak “Go2 Patents” ingilizcede patent sayınızı çok artırmak anlamınıda içermektedir.

 

2) Go2Patents Logosu Ne İfade Etmektedir?

 

CEVAP :


Özel renk koduna sahip, Kırmızı Turuncu Renk, güneşi, sıcaklığı, inovasyonu, özgüveni, liderliği, arkadaşlığı, hevesliliği, tutkuyu, korumayı temsil eder. Beyaz renk saflığı ve dürüstlüğü temsil etmektedir. Koyu renkteki patent yazısı ise resmiyeti temsil eder.
Şekil itibarı ile turuncu daire, tekerleği andırırken, Go2 Patents, bir bütün olarak araba şeklini andırmaktadır. Sayıların eğik yazılmış olması ve araba şekli hareketliliği ve dinamizmi temsil etmektedir. Ayrıca, Daire ve Patent yazısı bir bütün olarak anahtar şeklinide simgelemektedir.

 

3) Sloganınız Nedir?

 

CEVAP:


Nitelikli Arge ve Patent

 

4) Türkiyede Nitelikli Arge Faaliyetlerini Nasıl Artırabilirsiniz?

 

CEVAP:


İdeal Arge Merkezi Nedir , Nasıl olunur ? makalemizi okumanızı tavsiye ediyoruz.


İdeal arge merkezi için en önemli şart, Özgün ürünler tasarlayabilen birey sayısını artırarak, ancak başarabiliriz. İnovasyon ve Teknoloji yönetimi tekniklerini bireylere öğreterek başarıyı yakalayabiliriz.

 

5) Go2Patents’in En Büyük Hayali Nedir?

 

CEVAP:


Türkiyede ileri seviyede, üniversite sanayi işbirliği ve teknoloji transferi faaliyetlerinin yürütülmesine öncülük etmektir.

 

6) Arge Projelerimizde Yer Alabilirmisiniz?

 

CEVAP:


Teknik mühendislik bilgimiz olduğu için EVET. Hatta bu size büyük bir avantaj kazandıracaktır. Teknoloji ve inovasyon yönetim tekniklerimizi uygulayarak, projelerinizi bir adım daha ileri götürebiliriz. Yeni patent fikirlerinin oluşturulmasını sağlayabiliriz. Yeni fikirlerin patent başvurularını gerçekleştirerek, entelektüel sermayenizi artırıp, rakiplerinize karşı güçlenmenizi sağlayabiliriz.

 

7) Arge Ekibimizin Verimliliğini Artırmak İstiyoruz. Bizlere Yardımcı Olabilirmisiniz?

 

CEVAP:


Evet, yardımcı olabiliriz. İnovasyon ve teknoloji yönetimi tekniklerinin kullanım amacı argenizin performansını artırmak içindir. Firmanızda inovasyon kültürünü yaygınlaştırarak verimliliğini artırabiliriz.

 

8) Sizinle Çalışırsak, Kısa Maddeler Halinde Söylerseniz, Bize Katkınız Ne Olabilir?

 

CEVAP:


  • Sürdürülebilir arge merkez ve teşvik yönetim sisteminizi kurabiliriz.
  • Entelektüel sermayenizin değerini artırabiliriz.
  • Rakipleriniz arasında lider konuma geçirebiliriz.
  • Üniversite sanayi işbirliği alanında başarınızı artırabiliriz.
 

9) Fark Yaratan Güçlü Yönleriniz Nelerdir?

 

CEVAP:


  1. Sanayi Tecrübesi : Uzun yıllar sanayide, Hibrid Elektrikli Araçlar, Fotovoltaik Güneş Enerji Sistemleri, Güneş Takip Sistemleri, ve Güç Aktarma Organları konularındaki tecrübelerimizi sizin güçünüzle birleştirerek bir adım daha ileri gidebiliriz.

  2. Teknik Mühendislik Bilgisi : Makina, Elektrik, Mekatronik, Yazılım, Kontrol ve Otomasyon mühendisliklerindeki eğitimlerimizi, sanayi ile pekiştirerek sürekli teknoloji takibi yapmaktayız. Veri toplama, sinyal işleme, bilgisayar destekli simülasyon, analiz, gibi teknik mühendislik bilgimiz sayesinde projelerinizi yönlendirebiliriz.  

  3. İnovasyon Yönetim Teknikleri : Triz gibi birçok yaratıcı düşünme tekniğini ve Patentin gücünü kullanarak inovasyon ve teknoloji yönetimi yapmaktayız. Arge projelerinizin geleceğini planlayabiliriz.

  4. Liderlik : Sanayiden, Üniversiteden, Araştırma Enstitülerinden oluşan mühendislik grupları ile ortak proje faaliyetleri yürüttüğümüz için koordinasyon ve liderlik yönlerimiz güçlüdür. Çoklu mühendislik grupları ile çalışmak için hukuksal ve yönetsel bilgi birikimimiz mevcuttur.

  5. Teşvikli Arge Proje Yönetimi : Bugüne kadar gerçekleştirmiş olduğumuz arge projelerini devlet teşvikleriyle hayata geçirdik. Teşvik tecrübemizin yanında, uluslararası standartlarda proje yönetim bilgimiz mevcuttur.  


 

10) Youtube Videolarınızda Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları Dışında  Gençlere Yönelik Videolar Hazırlıyorsunuz, Sebebi Nedir?

 

CEVAP:


Gençlerin ilgisini çekip, Patent konusuyla erken tanıştırabilmek ve Türkiyenin geleceğine ışık olabilmek adına, çalışmalarımızı yürütüyoruz. Özellikle örneklerle, icat nasıl yapılır, tekniklerini anlatarak, onları şimdiden yönlendirmeye, Aslında, patenti özendirmeye çalışıyoruz. Üniversite son sınıf öğrencileri, tez konusu seçiminde bizlerden yardım istiyorlar. Hocalarının yönlendirmesiyle, bizlerle iletişime geçmeleri memnuniyet verici. Videolarımızın, üniversitelerin web sitelerinde, öğrencilere kaynak olarak gösterilmeside ayrı bir gurur kaynağı.

 

11) Sosyal Medyada Karşılaştığınız En Şaşırtıcı veya Etkileyici Olay Nedir?

 

CEVAP :


Diyarbakırdan bir Lise öğrencisi, videolarımızı izlemiş. Ona umut olmuşuz. Yol göstermişiz. Patentten nasıl para kazanılabileceği mantığını, beynine yerleştirmişiz. Fikrini patentleyerek, para kazanıp, ailesinin maddi durumunu iyileştirmek için kendisine hedef koymuştu. Hayat standartlarını yükseltmek istiyordu. Bu bizi baya etkilemişti.